Бранителят на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд отрече информациите, които се появиха от самия него, че може да спре с футбола. Днес той обяви, че иска да продължи.

Ветеранът, който след половин година навършва 36 години, иска да остане при "червените дяволи" поне за още един сезон. Но всичко това ще се реши след края на кампанията.

До завършека ѝ остават още само пет мача, в които шампионите ще се опитат да се преборят поне за квота в евротурнирите в най-слабия си сезон от старта на Висшата лига. Той е обвързан само до 30 юни.

"Не искам да спирам с футбола, защото краката ми все още не ме подвеждат. Целта е да продължа, а мечтата е да остана в Манчестър Юнайтед. Но към този момент не мога да кажа нищо по тази тема."

"Ще процедираме с ръководството, както и в предишни години. Ще седнем след края на сезона и ще говорим с шефовете. На "Олд Трафорд" изживявам мечтата си и се надявам да продължи така", сподели Фърдинанд пред "Дейли Мейл".

През този сезон той е измъчван от дребни контузии и това ограничи драстично игровото му време. Ветеранът е започвал като титуляр само в девет мача от началото на кампанията.