Нападателят на Ливърпул Рики Ламбърт сподели, че не съжалява за проваления си януарски трансфер в Астън Вила. Опитният таран разкри причините, поради които е предпочел да остане на „Анфийлд“, като така се отказал от шанса да играе футбол редовно.

Бившият футболист на Саутхемптън изпитва доста трудности при завръщането си в клуба, чийто юноша е. Въпреки това 33-годишният играч е все така мотивиран да се докаже пред мениджъра Брендън Роджърс, който пък му разкрил за интереса на Вила.

„Не знаех за техния интерес до настъпването на последния ден от трансферния прозорец“, каза таранът.

„Получих обаждане от мениджъра около четири часа следобяд и той ми каза, че Астън Вила са пратили оферта. Той не ми каза, че иска да си ходя, а ми заяви, че оттам ми предлагат шанс да играя редовно. Беше честен с мен.“

„Говорих с агента си, говорих със супрагата си, чух се и с хората от Астън Вила и нещата бяха близо да се случат. Бяха адски близо. Бяхме се договорили за всичко. Сделката беше готова, но накрая просто нямах достатъчно време, за да кажа „да“ - да взема решение в рамките на 4-5 часа, което ще се отнася до следващите две години и половина. То не касаеше само мен, но и моето семейство. Просто не можах да го направя. Имах твърде малко време. Нямам нищо против Вила, това е страхотен клуб. Просто не смятах, че е редно да си тръгна от Ливърпул само 6 месеца след завръщането си. Не исках да си ходя“, допълни Ламбърт.