Йон Арне Рийзе даде първото си интервю пред италианските медии вече като играч на Рома, след като вчера ръководството на Ливърпул и това на „вълците” се договориха около трансфера на играча.

Норвежкият национал е първото ново попълнение в състава на Рома за това лято, с което се цели укрепване на отбора за предстоящата кампания.

„Исках да се срещна с ново предизвикателство и да се запозная с един нов стил на игра”, заяви Рийзе пред телевизионния канал на Рома.

„Избрах „вълците”, тъй като клубът е много голям и притежава невероятни фенове. Спечелиха и Купата на Италия през миналия сезон”, добави той.

„Срещнах се вече с Лучано Спалети – ще го слушам и ще се опитам да дам най-доброто от себе си. Страстта, с която е изпълнен треньорът, направо ме порази. Ще се опитам да научи италианския възможно най-бързо, за да мога да работя най-ефективно”, продължи бившият състезател на Ливърпул.

„Аз съм от онзи тип футболисти, които се раздават на максимум за отбора и искам да благодаря на Спалети, за това, че ме привлече тук. Рома разполага с много опитни играчи, мисля, че ще се сработя с всички”, каза още Рийзе.