Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман рязко се превърна в един от фаворитите за уволнение във Висшата лига. Причината обаче не слабо представяне на „светците“ или скандал с ръководството, а снощното фиаско на Холандия в евроквалификациите.

„Лалетата“ не успяха да се класират дори в баражите за Евро 2016, след като паднаха у дома с 2:3 от Чехия в последния си мач. Резилът веднага доведе до слухове, че назначеният на пожар селекционер Дани Блинд ще бъде освободен. Въпреки, че от холандската федерация увериха в противното, на Острова коефициентите в букмейкърските къщи за уволнението на Куман се смъкнаха от 100:1 до 6:1.

Подобен ход от „светците“ изглежда малко вероятен въпреки спада в ставките. Куман пое Саутхемптън през лятото на 2014 година и набързо успя да измести своя предшественик Маурисио Почетино от сърцата на феновете. Въпреки многото продадени играчи холандецът успя да изгради страхотен тим, с който достигна до рекордното в клубната история 7-о място, при това с рекорден брой точки.