Нападателят на Ливърпул Яго Аспас изрази увереност, че ще се върне по-силен след контузията, която лекува в момента. Все пак испанското ново попълнение заяви, че не се чувства много приятно от игровото си време до момента.

Бившият голаджия на Селта Виго пристигна през лятото и бе титуляр в първите 6 шампионатни мача през сезона, но така и не успя да се разпише. След като наказанието на Луис Суарес изтече, уругваецът моментално бе върнат сред стартовите 11, а от това си изпати именно закупеният срещу 7 милиона паунда футболист.

Несгодите за него продължиха и след това, като на една от тренировките 26-годишният футболист получи лош удар в бедрото.

„Да не играя е дразнещо, но мога да се възползвам от прекъсването и да се върна на терена колкото мога по-скоро“, каза Аспас. „Мисля, че мога да стана по-добър. Доволен съм от нивото на отбора, но не толкова от моето, защото мога много повече“

„Първо искам да се възстановя, а после да използвам качествата си по-удачно и да се представя по-добре като централен нападател. От 4 седмици съм контузен, но от няколко дни тренирам на терена – тичам и правя упражнения. Чувствам се доста по-добре. Скоро ще мога да почна заниманията с топка. Може би до 10 дни или две седмици ще мога да играя отново“, каза испанецът.