Едно от летните попълнения в Ливърпул – Яго Аспас призна, че изпитва трудности с адаптацията към живота в Англия и утвърждаването си в първия отбор.

Голмайсторът на Селта Виго пристигна на „Анфийлд“ срещу 7,7 милиона паунда през юни, но не успя да разпише в нито един от 6-те мача, в които участва. В началото на сезона той нямаше алтернатива като партньор на намиращия се в отлична форма Даниел Стъридж, но след като наказанието на Луис Суарес изтече, уругваецът зае другото титулярно място в атака.

„Трудно ми е да бъда резерва в Ливърпул, след като през предишните години свикнах да стартирам мачовете“, обясни 26-годишният футболист. „Когато напуснах Селта Виго знаех, че да бъда титуляр за Ливърпул няма да е лесно. Сега, когато отборът печели и сме сред лидерите във Висшата лига, ми е много трудно да хвана ръка.“

„Ще продължа да работя здраво и малко по малко да натрупам повече игрови минути. Искам да променя настоящото положение. Сега ми е трудно да получа повиквателна за националния отбор, защото играя по-малко, но не се тревожа от това. Все пак обаче ще направя опит да се преборя за място“, каза още Аспас.