Реферите в Англия продължават да беснеят срещу мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, въпреки че последният се извини на Алън Уайли за коментарите си от миналата седмица.

В открито писмо в събота, публикувано а официалната страница на „червените дяволи”, шотландският наставник се разкая за думите си след равенството 2:2 със Съндърланд, когато се изказа остро срещу съдията Уайли.

Извинението обаче далеч не е задоволило представителите на Асоциацията на реферите на Острова. Арбитрите са заплашили в събота вечер, че може да съдят Фъргюсън, след като последният поставя под съмнение физическата форма на всички съдии от Висшата лига.

Според секретаря на Асоциацията – Алън Лейтън – отговорът на сър Алекс само е влошил отношенията между двете страни. „Ако от Футболната Асоциация не вземат мерки, които да ни удовлетворят, ще трябва да потърсим правна помощ”, коментира Лейтън, цитиран от „News of the World”.

„Не искахме да го обръщаме на война между Реферите срещу сър Алекс Фъргюсън, но той не си помага много. Хубаво е, че показа, че уважава Алън Уайли. Но не оттегля коментарите си относно физическата форма на Уайли. Да не говорим, че той обвинява всички рефери, че не са във форма. Не съм сигурен, че разбира тежестта на своите обвинения”, коментира още представителят на реферите в Англия.