Бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап направи интересна оценка на решението на Стюърт Пиърс, който не включи Дейвид Бекъм в олимпийския отбор по футбол на Великобритания. Според Реднап заради тази постъпка треньорът на тима „може да се сбогува с рицарството“. Все пак английският специалист похвали Пиърс за смелостта да избере състава, който е искал.

Бекъм се надяваше да бъде един от тримата играчи над 23 години в тима и попадна в разширения списък. Вчера обаче опитният халф разкри, че той не е сред избраните, като Райън Гигс, Крейг Белами и Майка Ричардс са предпочетени пред него.

„Без съмнение Стъюрт е разочаровал някои хора по високите етажи. Те щяха да се радват да видят Бекс в Лондон. Изнендан съм и съм тъжен, че той няма да играе“, каза Реднап. „Стюърт може да се сбогува с надеждите да бъде посветен в рицарство, но пък заслужава похвала за смелостта си. Той е мениджърът и трябва да е в състояние да избира всеки, когото поиска.“

Бившият английски национал Дани Милс открито нападна Пиърс, като го обвини, че не може да се справя с големите играчи в съблекалнята. „Голям срам е, че той (Бекъм – б.р.) няма да бъде там. Стюърт Пиърс никога не е обичал конфронтациите, както и никога не се е оправял с големите играчи. Може би е решил, че Бекъм ще донесе със себе си повече неща, отколкото са по силите му“, смята Милс.