Наставникът на Тотнъм Хари Реднап смята, че британските мениджъри не получават достатъчно шанс във Висшата лига.

Брендън Роджърс от Суонзи и Пол Ламбърт с неговия Норич показаха в първия си сезон в елита, че знаят как да изградят конкурентноспособни отбори. Освен това 6 от първите 9 отбора във временното класиране се ръководят от мениджъри, родени в пределите на Обединеното кралство.

Реднап смята, че единствената възможност за британските специалисти да разберат какво представлява Висшата лига е да поемат отбори от по-ниските дивизии и да ги изведат до елита. Фаворитът за поста национален селекционер на Англия изрази и неодобрението към тенденцията все повече отбори от най-висшия ешелон на Острова да залагат на чуждестранни треньори заради техните „големи имена“.

„Разбира се, че ако им се предостави шанс, те ще покажат какво могат“, каза Реднап. „Както съм казвал и преди, единственият начин младите британски мениджъри да си намерят работа във Висшата лига е да промотират отбор от по-долните нива. Тони Пулис го показа на практика.“

„Той никога нямаше да получи възможност да се надиграва с най-големите, освен ако не успееше да изкачи Стоук Сити. И той го направи по чудесен начин. Трудно е, наистина. Хората просто не им дават шанс. Те предпочитат чуждестранни мениджъри, повечето собственици на английските клубове също не са родом оттук. Те искат големи имена. Те четат за тези големи имена и си мислят: „О, той е страхотен, хайде да го доведем“, завърши Реднап.