Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап може да бъде доволен, след като изглежда, че халфът Лука Модрич ще остане в отбора, а освен това лондончани взеха под наем класния нападател на Манчестър Сити Емануел Адебайор и още един футболист.

Модрич остана извън състава, който си спечели място в Лига Европа вчера след нулевото равенство с Хартс у дома и победата с 5:0 в първата среща. Реднап заяви, че хърватският халф, който искаше да премине в Челси срещу 30 милиона паунда, почти сигурно ще остане в Тотнъм.

„Той ще играе в неделя. Лука имаше среща с президента ни, който каза същото нещо. Модрич не се продава. Ще бъде трудно за него, но ние искаме да остане и той ще остане. Ще тренира утре и трябва да е готов за мача в неделя. Мисля, че сагата с него е приключила", сподели Реднап.

Друга добра новина за него бе привличането за една година под наем на Емануел Адебайор, който впечатли при краткия си престой в Реал Мадрид през миналия сезон.

Ласана Диара е друг вероятен трансфер на "Уайт Харт Лейн" и въпреки слуховете, че сделката е в застой, Реднап има своите надежди.

"Нещата не са приключили. Все още имаме добри шансове, президентът работи по това. Взех Ласана в Портсмут и те го продадоха за 22 милиона паунда. Той е истински талант", продължи Реднап.

Халфът на Ливърпул Джо Коул остава друга трансферна цел на Тотнъм, докато младият талант Яго Фалке от Ювентус също идва за една година под наем в английския тим