Тотнъм записа пореден неуспех, този път от Стоук Сити с 1:2 в мача от 8-я кръг във Висшата лига.

Срещата обаче бе белязана от далеч по-куриозни ситуации – първо реферът даде 11 минутно продължение на мача, в което пък домакините изпуснаха да вкарат трети гол от дузпа по изключително атрактивен начин. Изпълнението на първата дузпа за Стоук също бе съпроводено от „нестандартни” обстоятелства.

Мачът започна катастрофално за отбора на Хуанде Рамос. В 17-та минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа след като Гарет Бейл фаулира в наказателното поле Соарес. Играчът на „шпорите” трябваше да напусне терена със заслужен червен картон.

Зад топката застана Хигинботам, чийто нерви бяха подложени на сериозно изпитание. На три пъти силният вятър буташе топката от бялата точка и футболистът не можеше да изпълни удара. В крайна сметка в 19-та минута играчът на Стоук запази хладнокръвие и реализира за 1:0.

Въпреки лошото начало гостите успяха да се върнат в резултата. В 25-та минута Дарън Бент направи добавка след шут на Хътън, с която вкара за 1:1. При този резултат завършиха първите 45 минути.

Втората част също бе съпътствана от непривични ситуации. В началото – в 53-та минута – Стоук успя да поведе в резултата за втори път, с гол на Рори Делап.

Неприятни ситуации се получиха в разстояние на три минути - между 68-та и 71-та, когато Чорлука и Гомес се сблъскаха на два пъти. В резултат в 77-та минута Чорлука бе изкаран на носилка с кислородна маска на лицето. На мястото на хърватина влезе Доусън.

В следствие на дългата пауза, реферът бе принуден да даде 11-минутно продължение на двубоя. В него дойде и може би най-куриозната ситуация.

В 95-та минута Стоук получи правото да изпълнява нов 11-метров наказателен удар, за нарушение на Уудгейт в наказателното поле срещу Соарес. Зад топката застана Фулър, който стреля, топката се удари първо в левия, после и в десния стълб. При добавката Делап шутира право в напречната греда. В крайна сметка топката не пресече гол линията на Гомес.

В 98-та минута ситуацията за Тотнъм се превърна от лоша в трагична. „Шпорите” останаха с 9 души на терена след директен червен картон за Доусън заради изключително груб в глезените на Сидибе.

След 101 минути в крайна сметка Стоук се поздрави с трите точки. С тях домакините заемат 18-то място с актив от 7 точки. Тотнъм пък е закотвен на последното място с едва 2 точки от 8 срещи.