През лятото Реал Мадрид ще отправиоферта към Манчестър Юнайтед за Кристиано Роналдо на стойност 54 милиона паунда. Според “The Guardian” от ръководството на „белия балет” вече са осъществили контакт с агента на играча и са се договорили какви действия да трябва да предприемат двете страни, за да стане трансферът факт. Ако „червените дяволи” приемат предложението, това ще бъде най-високата трансферна сума плащана някога за футболист.

Португалецът е в отлична форма от началото на сезона и мнозина футболисти го считат за най-добрия играч в света в момента. Крилото очарова с представянето си в Премиършип и Шампионската лига, също така показва и завидни игри с националната фланелка на Португалия. Кристиано Роналдо е трансферна цел на голяма част от водещите клубове в Европа и за Алекс Фъргюсън ще бъде изключително трудно да го задържи в състава си и през следващия сезон.

Реал държи сегашния рекорд за най-скъп трансфер във футболния свят. През 2002 година мадридския гранд плати на Ювентус 46 милиона лири за Зинедин Зидан.