Реал Мадрид е готов да плати 100 милиона паунда (над 110 милиона евро) за полузащитника на Арсенал Сеск Фабрегас и нападателя на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро, твърди британският „The Sun”.

Един от шефовете на белия балет Хосе Анхел Санчес се е свързал с лондонския тим и е декларирал желанието на Реал да започне преговори за привличането на Фабрегас, който е юноша на Барселона и е желан и от каталунците.

Източник близък до кралския клуб е заявил: „Президентът Флорентино Перес иска Сеск повече от всички останали, за да нарани Барселона.”

„Така Перес ще декларира намеренията за следващия сезон. Той ще направи каквото е необходимо, за да върне Реал отново пред Барса”, добавя неназованият човек от Реал Мадрид.

За целта босът на испанския вицешампион е готов да плати цели 54 милиона евро за Сеск Фабрегас, докато от Барселона не са склонни да дадат на Арсенал повече от 30 милиона евро.

Останалата част от 100-те милиона паунда Реал ще плати на градския съперник Атлетико Мадрид за привличането на Серхио Агуеро, пише „Сън”.

Агуеро вече обяви, че иска да напусне Атлетико и да остане в Испания, което означава, че иска трансфер или в Реал Мадрид, или в Барселона.