Нападателят на Стоук Сити Сайдо Бераино не спря да вярва и ето, че се случи! Неговата черната серия от почти две години и половина без гол в професионалния футбол най-сетне стигна своя край.

В двубоя за Купата на Лигата срещу Хъдърсфийлд Бераино вкара първия гол при успеха с 2:0 (само вметваме, че вторият беше удивителен автогол на Жуниньо Бакуня от близо 40 метра). Така той отново намери целта след 913 дни суша. Това бе и първо попадение за играча с фланелката на Стоук след като се присъедини към тима от Уес Броумич Албиън през 2017 година срещу 15 милиона паунда. На футболиста му бяха нужни 48 мача, за да строши крайно неприятната прокоба

"Беше трудно да изживея тези дни. Дадоха ми различна роля. Когато дойдох тук заиграх като самотен нападател, така че ми бе трудно да си създавам шансове за гол. Но през този сезон започнах убедително и използвах своите шансове", сподели 25-годишният нападател, роден в Бурунди.

Сайдо Бераино

източник: Gulliver/Getty Images

Трудностите пред гола за тъмнокожия нападател станаха пословични сред феновете на „грънчарите” (а и за шегобийците в мрежата). Те дори измислиха специална песен, в която се пее, че ако Бераино вкара гол, всички дружно нахлуват на терена, без да се интересуват от последствията. Предвид този факт привържениците на Стоук трябва да се чувстват длъжници на играча, защото снощи на „Британия” имаше над 7000 души и нито един не опита да изпълни обещанието.

Въпреки всичко облекчението за играча и клуба беше далеч по-важно. "Благодаря на Господ за това, че ми позволи да работя", добави той.

Сайдо Бераино е юноша на Уест Броумич Албиън, като между 2010-а и 2017-а изиграва 105 мача и реализира 23 гола за тима. В същото време обаче той едва ли е любимец на „дроздовете”, защото в най-силните си дни отправи не една и две молби за трансфер. Към края на престоя си на „Дъ Хоутърнс” Бераино дори бе наказан със спиране на правата за 8 седмици, след като при рутинен допинг контрол в кръвта му бе засечено наличие на наркотици.