Футболната асоциация на Англия ще разследва коментарите на сър Алекс Фъргюсън по адрес на рефера Хауърд Уеб след двубоя между Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Фъргюсън обвини съдията в пристрастно отношение към „топчиите” при равенството 2:2 на „Емирейтс стейдиъм”.

„Той има шанс да стане един от топ реферите, но ето, че в голям мач, на моменти, подпираше Арсенал,” каза Фъргюсън пред клубната телевизия MUTV. „Вторият им гол падна, след като не бе отсъден фаул за нарушение срещу Луис Саха. Трябваше да има свободен удар в наша полза.”

Все пак, Фъргюсън добави, че смята за трудно реферите да не се влияят от враждебността на феновете на домакините. „Много е трудно за съдиите,” отбеляза той. „На нашата пейка се чуваха ясно обидите от привърженици, седящи на няколко метра от нас. Определено липсваше контрол. Срамно е да понасяме такива обиди. По този начин ни излагат на опасност.”

Бившият арбитър Дермът Галахър заяви, че разочарованието може би е накарало Фъргюсън да отправи подобни обвинения. „Може би някои от думите му произтичат от разочарованието. Когато са изминали 93 минути от мача, си мислиш, че вече си победител, и след това всичко се обръща срещу теб,” заяви Галахър и сподели, че според него Хауърд Уеб има потенциал да стане един от водещите съдии не само в Англия, но и в Европа.