Два от водещите британски всекидневника – „Дейл Мейл” и „Таймс”, разкриха как мениджърът на Челси Жозе Моуриньо се е крил в кош за прането на отбора, за да избегне наказание на УЕФА за един мач.

Според „Мейл” това се е случило преди две години, когато на Моуриньо бе забранено да седи на скамейката и да влиза в контакт с футболистите си по време на двата мача с Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Португалецът получи наказанието заради неправомерните си коментари след срещите с Барселона.

В нощта на домакинския мач на Челси с Байерн М, наблюдатели бяха сигурни, че фитнес треньорът Руи Фариа носи устройство, по което получава указания от Моуриньо, скрито зад вълнена шапка в иначе топлото време.

Както „Мейл”, така и „Таймс” твърди, че Моуриньо е пристигнал преди всички на стадиона, гледал е мач в съблекалнята и е дал напътствия, както преди мача, така и на полувремето.

И двете издания пишат, че около 10 минути преди края на мача, спечелен от Челси с 4:2, мениджърът е влязъл в един от кошовете за пране, и с него е бил изнесен далеч от стадиона.

Португалецът настоява, че през цялото време е бил в заведение, където е прекарал цялата вечер.

В изявлението на Челси се казва: „Ситуацията е ясна. И двата мача бяха строго наблюдавани от УЕФА и оттам останаха доволни. Според нас единствената причина да се публикува сега такава информация е, че някой иска да наруши спокойствието в нашия отбор.”

Челси приема Ливърпул в сряда в първи полуфинал от Шампионската лига.