Спортният директор Франк Арнесен е човекът, който седи в дъното на тихата война в Челси, чиято крайна цел е да доведе Франк Рийкард за мениджър на „Стамфорд бридж”. „Сън” твърди, че именно датчанинът работи подмолно, за да привлече Рийкард в Западен Лондон от лятото.

Със завихрящото се напрежение около настоящия наставник Аврам Грант, Арнесен вече дори не крие, че за него би било удоволствие холандецът да поеме отбора.

Арнесен, чиито основни задачи са скаутинг на играчи и развиване на детско-юношеската школа, отдавна е приятел с Рийкард, за когото се твърди, че от лятото ще бъде заменен в Барселона.

„В момента зад кулисите се случват доста неща и ситуацията е горе-долу както при Моуриньо,” казва източник от Челси. „Грант все още има подкрепа от шефовете, но отношенията между Арнесен и Рийкард причиняват доста неспокойствие.”

Междувременно, нападателят на Челси Дидие Дрогба наля масло в огъня, като обяви, че тактиката на Грант не му позволява да дава най-доброто от себе си. „Искам да играем в 4-4-2. Никола Анелка и аз все още се нагаждаме един към друг, но съм сигурен, че ако играем заедно на върха, можем да сме по-полезни за отбора,” заяви той.