Мениджърът на Лестър Сити Клаудио Раниери отново показа оригинален подход в епитетите си към своя основен реализатор Джейми Варди. Италианският тактик сравни нападателя със състезателен кон, който е явен фаворит.

29-годишният английски национал изуми всички анализатори със своите 19 гола дотук, като влезе и в историята като единственият в историята на Висшата лига, който успява да се разпише в 11 поредни мача.

„Той не е футболист. Той е един фантастичен състезателен кон“, коментира Раниери.

„Вече сте чували имената на всичките ни играчи. Това бяха все футболисти, които бяха считани за твърде ниски или твърде бавни за големите клубове. Н'Голо Канте, Джейми Варди, Уес Морган, Дани Дринкуотър, Рияд Марез – сега всички ги познават.“

„Когато дойдох тук преди първата си тренировка, видях качествата на тези футболисти. Знаех колко добри могат да бъдат. Още тогава разбрах, че имаме шанс да оцелеем във Висшата лига. Този Канте... Той тича толкова здраво, все едно има цял пакет батерии в шортите. Той никога не се спира в тренировките. Още преди първия ни мач казах на всички: искам да играете за своите съотборници. Ние сме скромен тим, така че трябва да се борим с цялото си сърце, с цялата си душа. Не ме интересува срещу кого играем. Единственото, което искам от тях, е да се борим. Ако противникът се окаже твърде добър – добре, поздравления за него. Другият отбор обаче трябва да ни покаже на терена, че ни превъзхожда“, добави Раниери.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS