Наставникът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че временното водачество на „червените” във Висшата лига се дължи на безмилостната конкуренция между четиримата нападатели в тима. Именно показаното на терена от страна на остриетата е помогнало „мърсисайдци” да не допуснат поражение досега.

Фернандо Торес, Андрей Воронин, Питър Крауч и Дирк Кайт струват на Ливърпул 36 милиона. И четиримата искат да са титуляри, което ги мотивира да показват най-доброто от себе си, когато Рафаел Бенитес им предостави този шанс.

„Остава още много път да извървим, по-важното е да продължим с нагласата, която имаме в момента. Кайт и Торес се разбират много добре в атака. Но Дирк и Андрей също представиха добра игра. Същото е, когато Фернандо играе с Крауч. Всички комбинации са печеливши за мен и за клуба”, каза Рафа.

„Имам на разположение четирима атакуващи, които притежават различни качества. Мога да експериментирам, тъй като знам, че всеки един тях може да бележи. Никой не може да каже дали Торес ще успее да отбележи повече от Кайт, Воронин или Крауч”, продължи испанският специалист.

„Доволен съм, тъй като вкарваме голове и не инкасираме такива в нашата врата, което ни помага да бием. Сигурен съм, че феновете ни са щастливи от формата, която показваме, все пак трябва да изчакаме поне два месеца, за да видим, как ще се развият нещата за нас”, сподели още Бенитес.