Новият мениджър на Нюкасъл Рафаел Бенитес коментира, че предпочита да мисли да позитивите при загубата с 0:1 от Лестър Сити в 30-ия кръг на Висшата лига. Испанецът изрази увереност, че е видял много обнадеждаващи знаци въпреки негативния резултат и с леки корекции отборът ще запази мястото си в елита.

Със своите 24 точки „свраките“ заемат предпоследното място в таблицата, като са на една от двата тима директно над тях – Норич и Съндърланд. Именно дербито с „черните котки“ е следващото в програмата на Нюкасъл, който има и мач по-малко.

„Бих искал да мисля за позитивите. Отборът показа, че иска нещо от мача и реагира през второто полувреме, когато натискахме. Това за мен е положителен знак“, каза Бенитес.

„Има неща, които се нуждаят от анализ, за да ги вършим по-добре. Имаме добър отборен дух, имаме всичко, само се нуждаем от леки корекции. До последно мислех, че можем да постигнем добър резултат. Убеден бях, че ще успеем. Темпото, което Лестър налага, е трудно за всеки съперник. Ще извлезем позитивите от този мач. Видяхме страст в играта на доста от футболистите ни.“

„Всеки мач е важен за нас. Знаем, че сега идва ред на дербито, което е много важно за всички“, добави Бенитес.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS