Лестър постигна нов суперикономичен успех, този път с 1:0 над Нюкасъл, в последния мач от 30-я кръг на Висшата лига.

С един удар в очертанията на вратата на "свраките", Лестър успя да стъжни дебюта на Рафаел Бенитес, и да вземе нови три точки в битката за титлата.

Нюкасъл остава предпоследен, и има още девет мача да спаси мястото си в елита на Англия.

По-интересните положения в първия четвърт час бяха пред вратата на Лестър, като Нюкасъл бе много близо до откриване на резултата на два пъти. 

Джак Колбак и Муса Сисоко отправиха опасни удари, преди Робърт Хут да стреля първи от Лестър към рамката на гостите.

Въпреки първоначалния устрем на Нюкасъл обаче, с типичната си прецизност, Лестър не се нуждаеше от много положения, за да реализира.

В 25-та минута Шинджи Оказаки откри резултата, след ефектно попадение. Центриране на Риад Марез попадна в наказателното поле, и там след поредица рикошети, топката се озова пред Оказаки, който със задна ножица направи 1:0.

В 28-та минута Марк Олбрайтън за малко да направи и 2:0, но ударът му премина на сантиметри от дясната греда.

След този импулс от гола обаче, реално Лестър нямаше повече голови ситуации, не само до края на полувремето, но и през второто.

Нюкасъл определено изглеждаше по-добре след почивката, но липсваха ударите към вратата на домакините.

Айозе Перес опита силата на своя шут в 62-та, а след това и Муса Сисоко имаше фантастична възможност за Нюкасъл.

Най-спорната ситуация дойде в 82-та минута, когато реферът Крейг Поулсън пропусна да отсъди дузпа в полза на гостите. Сисоко стреля мощно от границата на наказателното поле, а топката се отклони явно от лакътя на Уес Морган. Бранителят освен това раздели ръката от тялото си, а след като кълбото се отрази, топката излезе в корнер.

Арбитърът обаче не видя нищо нередно в ситуацията, и остави нещата да продължат в този ход.

Така Лестър издържа и в последните минути успя да задържи топката, за да вземе поредната си икономична победа, и да направи още една стъпка към титлата в Премиърлийг.