Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал може съвсем скоро да се прости с поста си. След краткото затишие след поредицата сравнително добри резултати и успехът над Ливърпул миналата седмица, сега бурята се разразява отново около него след поражението от Саутхемптън в събота. 

Според английските таблоиди, късно снощи е имало среща на борда на директорите, на която е било обсъждано бъдещето на 64-годишния специалист. Мненията са били доста разнопосочни, но е имало доста застъпници за идеята за неговото уволнение, пише "Сънди Стар". 

Досега Ван Гаал се радваше на пълна подкрепа от шефовете си, въпреки слабите резултати през ноември и декември. Именно бордът на директорите публично го подкрепи около Коледа, когато уволнението му изглеждаше почти сигурно. 

Засега обаче той има подкрепата на изпълнителния директор Ед Уудуърд, който все още упорства холандецът да изкара сезона. Огромната част от управителния съвет обаче вече не споделя неговото виждане. 

В последните седмици все по-усилено се спряга името на Жозе Моуриньо за негов заместник, както и на досегашния му помощник Райън Гигс. Очаква се скоро да има повече яснота какво ще се случи с Ван Гаал, но вероятността да довърши кампанията става все по-малка. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS