Отборът на Ливърпул записа първо поражение във Висшата лига този сезон. Възпитаниците на Рафаел Бенитес отстъпиха като гост на Рединг с 1:3 и по този начин пропусна да запази разликата с отборите в челото на таблицата, които днес постигнаха победи. Двубоят на стадион „Мадейски” ще се запомни също и с изключително слабото съдийство на рефера Андре Маринър.

 

Срещата започна доста равностойно като борбата се водеше предимно в центъра на терена и двата тима рядко поглеждаха към една от двете врати. Първата фрапантна грешка на главния рефер на мача дойде в 13-ата минута, когато той отсъди несъществуваща дузпа за домакините.

 

Централният бранител на „червените” Джейми Карагър фаулира Гунарсон на около метър извън наказателното поле, но Маринър не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Хънт, който с хладнокръвен удар откри резултата.

 

Отговорът на Ливърпул не закъсня и в 28-ата минута „червените” успяха да изравнят чрез капитана си Стивън Джерард. Халфът получи добър пас от нападателя Фернандо Торес, напредна добре в наказателното поле и с премерен удар в левия ъгъл на Ханеман изравни за 1:1. До края на първата част гостите имаха претенции за неотсъдена дузпа, но в крайна сметка резултатът до почивката се запази непроменен.

 

През втората част „кралските поданици” започнаха далеч по настоятелно и логично създадоха първите добри положения за гол. Домакините стигнаха до втори гол в 59-ата минута, като негов автор стана Кевин Дойл. Нападателят докосна леко топката с глава, след центриране на Ники Шори от фаул. Това допълнително разстрои играта на тима на Ливърпул, който започна да греши в подаванията и организирането на атаките си.

 

След грешка в половината на Рединг на бранителя Алваро Арбелоа, домакините успяха да сътворят мълнияносна контраатака, в която Джеймс Харпър направи резултата 3:1, след като успя да надбяга бранителите в „червено” и да излъже вратаря Рейна.

 

Веднага след третия гол на Рединг,  мениджърът на гостите Рафаел Бенитес извади двамата си капитани Стивън Джерард и Джейми Карагър, за да ги запази за предстоящите изключително важни двубой срещу Олимпик Марсилия и Манчестър Юнайтед. Преди това играта бе напуснал и Фернандо Торес.

 

Така Рединг постигна първата си победа над отбор от Топ 4, докато Ливърпул записа първото си поражение този сезон.