Този четвъртък, 20 юни, ще бъде изтеглен жребия за първи кръг в турнира за Купата на Лигата в Англия за сезон 2019/2020. Главният спонсор на надпреварата избра интересна локация за провеждането на събитието – супермаркет в непосредствена близост до „Уембли”.

В този съвсем начален етап от третия по значимост турнир в Англия участват 70 тима, които се състезават в първенствата, администрирани от Английската футболна лига (ЕFL). Съперниците ще бъдат разпределени в две секции – северна и южна, по примера на миналогодишното издание.

След завършването на първия кръг в надпреварата се включват и 20-те отбора от Висшата лига плюс дуото от Чемпиъншип Кардиф Сити и Фулъм. Мачовете от първия кръг ще бъдат насрочени през седмицата, която започва с 12 август.

Печелилите Купата на Лигата Джон Барнс и Рей Парлър ще бъдат натоварени с мисията да определят двойките в супермаркета Colindale Morrisons в четвъртък вечерта. Феновете ще могат да наблюдават или на живо в самия магазин, или чрез „Фейсбук” страницата на турнира.