Бившият административен директор на Ливърпул Крисчън Пърслоу призна, че клубът е бил само на ден от администрация. Пърслоу, който е отявлен привърженик на „червените“ от „Анфийлд“ говори след финала за ФА Къп срещу Челси, загубен от мърсисайдци с 1:2.

Ливърпул се провали в опитите си да се класира за Шампионската лига през следващия сезон, а след загубата във финал за Купата на Англия, Карлинг къп остава единственото отличие, с което новите собственици от Фенуей Спортс могат да се похвалят в първия си цял сезон.

Пърслоу бе един от основните преговарящи за продажбата на Ливърпул преди близо година и половина и призна, че клубът е бил изправен пред угрозата да бъде заведен под административно управление заради дълговете натрупани от предишните собственици Том Хикс и Джордж Джилет.

„Някои хора имат твърде къса памет. Само преди 15 или 16 месеца бяхме на един ден от администрация. В момента клубът е финансово стабилен. Това е само първата година от „дългото пътуване“, за което собствениците от Фенуей казаха, когато закупиха клуба“, коментира Пърслоу.