Нападателят на Челси Андрий Шевченко изрази за пореден път съпричастност с бившите си съотборници от Милан, като ги подкрепи за финала в Шампионската лига, тази сряда срещу Ливърпул.

Украинският голмайстор все още не е забравил как негова дузпа бе спасена от Йежи Дудек на финала през 2005 година, в среща между същите два тима. Пропуснатият изстрел костваше на Милан трофея, а но Шевченко смята, че „росонерите” ще си върнат за загубата.

Той сподели пред Sport Illustrated своята прогноза: „Милан ще спечели с 2:0, а Кака ще е основно действащо лице, тъй като ще вкара и двете попадения.”

По време на интервюто, Шева призна, че все още не се е откъснал напълно от Милан: „Не знам как щях да реагирам, ако аз бях на финала срещу Милан, но много се радвам за тях. Те показаха още веднъж, че са невероятен клуб, със страхотни играчи, които демонстрират отличен футбол. Все още говоря много често с футболистите, най-вече с Малдини, Кака, Гатузо, Сийдорф и Каладзе.”

Въпреки че от коментарите му лъхаше носталгия към „росонерите”, Шевченко заяви категорично, че застава зад избора си да премине в Челси и не съжалява за нищо. „Аз все още съм убеден, че това е в моя полза. Ентусиазирам съм от новия си живот, в нова страна, с нов клуб и фенове. В Милан играех на обичайната си позиция, но тази година трябваше да се адаптирам към по-задна роля, да помагам повече на отбора. При всички положения, моята цел е да се представя по-добре през следващия сезон, разбира се, в Челси,” завърши Шевченко.