Селекционерът на Англия Фабио Капело разкри какъв е най-големият му проблем към момента на новия пост – регионалният жаргон на Острова.

„Много е важно да говориш езика, особено преди мач и на почивката, когато трябва да разясняваш тактическия план и да оказваш психологическа подкрепа на играчите,” обясни италианецът. „Напредвам доста бързо с английския. Единственият проблем обаче е, когато обикалям страната за мачовете от Висшата лига, защото хората говорят с различен акцент на различните места. Понякога трудно успявам да хвана дори една дума,” призна Капело.

Специалистът със сигурност ще е на трибуните на „Уембли” за финала от Карлинг Къп между Челси и Тотнъм. „Надявам се да видя за първи път в действие двама защитници и един халф на Англия – Джон Тери, Ледли Кинг и Франк Лампард,” каза Капело. „В тактическо отношение английските футболисти са добре, знаят как да се движат по терена. Но всеки треньор си има своите виждания и идеи. Играчите трябва да правят онова, което се иска от тях. Преди мача с Швейцария имах три дни за обяснение и те изпълниха около 80 процента от желаното. За нивото на футболистите може да се съди само, когато ги гледаш на терена. Но в Англия има клубове, които са на много по-високо тактическо ниво от останалите,” заключи Фабио Капело.