Президентът на английската Висша лига Ричард Скъдамор ще се подложи на операция на сърцето през следващата седмица, но плановете му са да бъде отново на работното си място до началото на новото първенство. 

„Той ще се подложи на рутинна операция на сърцето, защото трябва да се нанесе корекция на клапите, които генетично са увредени. Операцията е планирана от няколко месеца, не е изненадваща. Датата е избрана така, че да бъде максимално лесно за Ричард Скъдамор да се върне към задълженията си и да работи за развитието на Висшата лига“, се казва в официалното становище на организацията.

54-годишният в момента управленец е начело от 15 години- период, в който той увеличи десетки пъти приходите от телевизионни и рекламни права и намери нови пазарни ниши в страната и зад граница. Парите, които влизат по този начин в клубовете, им помагат да бъдат най-активните на трансферния пазар и да остават водещи вече няколко сезона. 

През миналия месец той беше забъркан в сексистки скандал, в който се изказваше подигравателно за уменията на жените да бъдат полезни във футбола. След като се извини, напрежението спадна, но някои критици продължават да настояват за отстраняването му от поста.