Украинският национал Андрий Ярмоленко получи зелена светлина от президента на Динамо Киев Ихор Суркис за трансфер във Висшата лига това лято. Ярмоленко е дългосрочна цел за Ливърпул, но до този момент сделката така и не стана факт.

В последните месеци се заговори, че Ярмоленко представлява интерес също за тимове като Евертън и Стоук Сити. Президентът на Динамо обаче бе категоричен, че ще продаде футболиста си само на водещ тим от английския елит.

„Не съм сигурен, че Ярмоленко ще напусне Динамо през лятото. Ситуацията в сравнение с миналото лято е коренно различна. Например, Борусия Дойде с оферта два дни преди прозорецът да бъде затворен. Ако обаче получим оферта, която задоволява Динамо и Ярмоленко иска да си тръгне, няма да го спирам“, коментира босът на Динамо

„Той вече е топ футболист, така че трябва да отиде в топ клуб. Моята позиция е, че не трябва да позволяваме на Ярмоленко да премине в клубове като Евертън и Стоук Сити. Динамо си е Динамо, Стоук си е Стоук. Ние играем в Шампионска лига, а Стоук се бори за оцеляване“, коментира още той.