Преди броени дни излязоха последните резултати за изминалата 2010 година, на онези уж официалните международни футболни статистици, че Примера дивисион вече е най-силното първенство в света! Най-сетне Премиършип бе свален от върха...
Едва ли някой на Острова се е стреснал точно от това, пък и изследванията на тези статистици ги четат там, колкото в-к Галерия в Бангладеш. Но е факт, че сякаш британците запалиха моторетките и..полудяха. Решиха с бомбастични трансфери, при това – вътрешни, да шашнат футболния свят.

41 милиона евро /35 милиона паунда/ за Анди Керъл?!? Стига бе...Та както един колега веднага статусезира в Фейсбук – то за тия пари Ливърпул ако поискат, могат да си купят целият Блекбърн. Аз добавих – барабар с юнаците от Краули Таун, тези, дето ще играя на осминафинал за ФА Къп на Олд Трафорд, докато по същото време „мърсисайдци” ще имат поредното си тренировъчно занимание. Преди две години бях на новият Уембли, на младежка квалификация между Англия и Португалия. Керъл май беше дори капитан за англичаните. Но публиката, съставена предимно от малчугани, доведени от бащите си поради примамливият вход от 5 паунда, се смееше доста на поведението на дългуча от Нюкасъл с прическа стил „ранен Айрън Мейдън”. Некви странни движение по терена..пълен смях..Може един ден Анди да стане супер светило от голяма величина, но на този етап това е мега тъпо изхвърляне. Още повече от страна на тим, борещ се за заветното 4-о място в класирането.

Чакахме до полунощ как ще се развие и сагата „Торес в Челси”...Имаме нов британски рекорд. Стана малко като щангите по соца, дето зяпахме по телевизора. За една вечер се изреждаха по 5-10 световни рекорда. За близо 60 милиона евро, на Торес бузките съвсем ще му поруменеят. От зор да си оправдае цената.

Всички знаем, какво доведе подобно поведение в Реал Мадрид. Мъки, мъки, чат-пат успехи и пак мъки, мъки и дишане на прах. Ама като нямат какво да правят хората парите си – не можем да ги спрем. Затова ще гледаме с кеф, как милионерите от Сити едвам го докарват до преиграване с Нотс Каунти.