Премиерът на Малайзия Абдулах Ахмад Бадави заяви, че въпреки нежеланието на Азиатската Футболна Конфедерация (АФК), Манчестър Юнайтед не трябва да се отказва от желанието си да гостува в неговата страна.

През април „червените дяволи” обявиха, че ще се отправят на традиционното си турне в Азия през идния юли, което включва посещения в Япония, Южна Корея, Макао и Малайзия. Впоследствие АФК заяви, че е недопустимо Юнайтед да гостува в Малайзия, когато там се провежда Азиатската купа и англичаните решиха да анулират посещението си в Куала Лампур, което бе планирано за 27 юли.

Малайзия е един от четирите домакина на провеждащата се от 7 до 29 юли Азиатска купа и според Азиатската конфедерация посещението на шампионите на Англия ще отклони центъра на вниманието от турнира. Другите три страни, в които ще се играят срещи от надпреварата са Индонезия, Тайланд и Виетнам.

Министър-председателят на страната обаче се опълчи на футболната централа и заяви, че Манчестър Юнайтед е добре дошъл в неговата страна.

„Ние искаме те да посетят Малайзия, защото тази година протича под мотото „Посетете Малайзия” и ако Манчестър Юнайтед играе в Куала Лампур, много фенове на Манчестър Юнайтед от целия регион, включително Сингапур и Тайланд, ще дойдат тук.”