Шампионите от Манчестър Юнайтед изпитват „огромна тъга и разочарование”, че са пренебрегнати от Малайзия, коментира днес изпълнителният директор на клуба Дийвид Гил.

Мачът на Юнайтед в източната страна, насрочен за 27 юли, бе отменен, след като от Азиатската Футболна Конфедерация (АФК) признаха страховете си, че въпросният двубой може да отвлече вниманието на феновете от финалите на Азиатската купа, които ще се състоят от 7 до 29 юли.

В писмо до министъра на туризма в Малайзия Тенгку Мансор, Гил споделя, че това е голям удар за отбора, който счита тази държава за своя „втора родина”.”Играли сме там през 1995, 1999 и 2001 година – повече от всякъде другаде в Азия. След като станахме шампиони, имахме огромно желание да споделим радостта си с феновете в Малайзия.”

Футболните фенове в Малайзия определиха действията на Конфедерацията като „егоистични”.

Манчестър Юнайтед планират старта на турнето им да бъде срещу шампиона на Япония Урава Ред Даймъндс на 17 юли в Страната на изгряващото слънце, пред ида се отправят към столицата на Южна Корея за среща със ФК Сеул на 20 юли. Следва и мач в Макао срещу Шенжен на 23 юли.