Стилиян Петров изрази оптимизъм, че тимът му Астън Вила ще съумее да излезе от сложната ситуация, в която се намира и ще се спаси от изпадане. В момента бирмингамци се намират на 17-та позиция, на три точки от зоната на изпадащите.

„Всички знаят за какво се борят. Клубът разполага с добри играчи, които могат да ни извадят от тази ситуация. Сигурен съм, че те ще го направят. Понякога се появяват проблеми и трябва да се справяш с тях. С нетърпение очаквам следващите десет мача“, коментира асистентът на Тим Шърууд пред официалния сайт на Астън Вила.

„Не мога да кажа, че се борим за животите си. Все още има много време до края. Борим се да печелим мачове. Имаме нужда да побеждаваме. Това ще ни даде шанс да се измъкнем от зоната на изпадащите. За това се борим. Не мисля, че играчите ни трябва да мислят за борбата за оцеляване.“

„Спомням си, когато бяхме в подобна ситуация, когато все още играе. Имахме среща и тогава си спомням, че никой не спомена „че имаме проблем“. Всички си мислехме, че „сме достатъчно добри, така че нека печелим мачовете си“. Всичко опира до това. Ако мислиш по другия начин, винаги ще имаш проблеми. Всички трябва да мислят „нека направим добра серия и завършим по най-силния начин“, коментира още Стилиян Петров.