Че Стилиян Петров е истинска легенда за Астън Вила и феновете на тима, знаехме отдавна. Но сега получихме нови доказателства в тази връзка и те са свързани със завръщането му на работа на "Вила Парк". 

Тази седмица мениджърът Тим Шърууд покани българския капитан да поработи като негов помощник с първия отбор. Задачата на Стенли е да вдигне духа на играчите в тежката битка за оцеляване в Премиършип. 

А ако се съди по реакцията на феновете, те вече вярват безусловно в оцеляването и буквално са в екстаз от връщането на любимеца им в клуба, особено след като пребори левкемията, заради която спря с футбола през 2013 г. 

Привържениците засипаха с положителни отзиви Туитър акаунта на Астън Вила за този ход на Шърууд и всички демонстрират огромен оптимизъм за оцеляването. В момента Вила е над чертата на изпадащите с 25 точки от 28 мача, но е прекалено близо до опасната зона. 

"Невероятно хубава новина! Стан е герой на клуба, който със сигурност ще инспирира младите момчета в битката за оцеляване", пише фенът Даниел Пейн.

"Браво на Шърууд за връщането на Петров. Този човек връща идентичността на Вила с привличането на такава легенда на работа в първия отбор", пише друг привърженик на бирмингамци. 

Повече реакции на феновете на Астън Вила на завръщането на Стилиян Петров в първия отбор, можете да видите ТУК!