Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес посъветва публично собственикът на клуба Майк Ашли да осигури нужните финанси за трансфери, както е обещал при последната им среща. В противен случай испанецът подчерта, че има други клубове, където би изкарал добри пари.

„Свраките” изпитват колосални трудности да подсилят състава си при своето завръщане във Висшата лига. Бенитес с умели ходове изведе тима до титлата в Чемпиъншип и директната промоция, ало дотук получи в отплата единствено бранителя Флориан Льожьон и постоянен трансфер на играещия досега под наем Кристиан Атсу.

Бенитес се оплака от лудия трансферен пазар

Бенитес е на път да получи и трето ново попълнение в лицето на Джейкъб Мърфи, за когото Нюкасъл е готов да плати 12,5 милиона паунда на Норич. Това обаче се вижда крайно недостатъчно на специалиста, пред когото бе поставена цел не просто за оцеляване в елита, а за стабилно съществуване.

„Когато проведох среща с Май Ашли, бях уверен, че имаме парите, както и нужния ресурс за заплати”, коментира Бенитес.

„Всичко е готово да направим следващата стъпка. Дано Майк спази своята дума и да направим това, което искаме. През януари не подписахме с нови играчи, но имахме 30 милиона паунда подготвени за бъдещето. Сега сме в ситуация, при която се движим бавно, но все още вярвам, че всичко ще бъде наред след моята среща с Майк.”

Бенитес сериозен като смъртта в заплахите за раздяла

„Той ми каза, че е готов да ни даде и последното си пени, затова вярвам, че ще го стори.”

„Аз можех да отида на друго място и да изкарам пари”, припомни Бенитес на своя шеф. „Ако отидеш в Китай, можеш да изкараш много пари. Приоритетът ми беше да остана. Реших да остана заради феновете, клуба, възможностите за бъдещето, както и да бъда в Англия близо до семейството си.”

„Срещата беше ключова, за да ме накара да остана. Майк ми каза: „Имаме парите, налични са, всичко е окей”. Затова съм доволен”, допълни Бенитес.