Астън Вила и Портсмут завършиха наравно 0:0 в последния мач от 34-я кръг в английската Висша лига. Благодарение на спечелената точка от „Вила парк”, гостите отново задминаха Тотнъм на Димитър Бербатов. Така борбата за места в евротурнирите се завърза още повече, кръг по-малко преди края на първенството.

Стилиян Петров игра цял мач за Астън Вила, докато друг български национал – Светослав Тодоров – за пореден път не бе в групата на Хари Реднап за Портсмут.

Основна заслуга за равенството има вратарят на Помпи Дейвид Джеймс, който спаси всички опасни удари на Крейг Гарднър, Габриел Агбонлахор и Джон Карю.

Най-впечатляващата изява на бившия английски национал бе в средата на второто полувреме, когато той направи невероятно спасяване на един шут на Агбонлахор.

Колегата на Джеймс в другата рамка – Томас Сьоренсен – имаше доста по-малко работа, като нападението на Портсмут не успя да го застраши особено.

Портсмут няма победа като гост от Коледа насам.

Дейвид Джеймс подобри рекорда за най-много мачове без допускан гол в Премиършип. Той вече има 142, като счупи предишния рекорд на Дейвид Сиймън.