Портсмут официално уволни досегашния си мениджър Пол Харт след неубедителното представяне на отбора от началото на сезона. Според „Скай Спортс” най-вероятният заместник на Харт е Аврам Грант.

Във временното класиране в Премиършип „помпи” е на последно място с едва 7 точки от 13 мача, което доведе до раздялата с Пол Харт.

Клубът обяви своето решение на официалния си сайт: „Футболен клуб Портсмут може да потвърди, че Пол Харт е освободен от задълженията си като мениджър на първия отбор. Решението бе взето от борда на директорите и е базирано на резултатите, които поставиха отбора на дъното в Премиърлийг. Пол получи предложение да заеме поста технически директор и да работи с играчи на възраст 18-21 години, но отказа позицията. Клубът смята да обяви неговият заместник много скоро, а дотогава играчите ще бъдат водено от треньорите Пол Гроувс и Иън Уоън”.

Изпълнителният директор на „помпи” Питър Стори също изказа мнението си за уволнението на Харт: „Пол работи при много трудни условия с финансовите рестрикции, които съпътстваха неговия престой. Въпреки това, бордът смята, че отборът трябва да има повече точки и заради това се нуждаем от нов човек начело, който да осигури оставането ни в Премиърлийг”.

„Бордът би искал да благодари на Пол за неговата работи не само да спаси отбора в Премиършип миналата година, а освен това за неговото време в детско-юношеската ни школа”.

„Пол е човек с огромно достойнство и се надявахме, че той ще остане, за да помогне да развием младите си играчи и да ги подготвим за първия отбор. Много сме тъжни, че той ни напуска. Всички в клуба му желаят успех в бъдеще”, допълни Стори.