В четвъртфинален мач от турнира за Купата на Англия Мидълсбро загуби с 0:2 от Кардиф на своя „Ривърсайд” и по този начин на полуфиналите на турнира ще има само един отбор от Премиършип и това е Портсмут.

Домакините започнаха силно мача, като положения пред вратата на Кардиф изпуснаха Афонсо Алвеш, Тунчай Санлъ и Емануел Погатец, а с решителни намеси се отличи вратарят на отбора от Чемпиъншип Питър Енкелман.

Кардиф реагира светкавично и в 9-та минута Тони Капалди подаде в наказателното поле на Мидълсбро на Питър Уитингам, който се справи с четирима защитници от противниковия отбор и простреля вратаря Марк Шварцер.

В 23-та минута Рочембак фаулира Джими Флойд Хаселбенк, а в последствие Питър Уитингам центрира в наказателното поле на домакините, където Погатец изпусна Роджър Джонсън и той засече топката с глава и я прати за втори път в мрежата на Боро.

В началото на второто полувреме мениджърът на Мидълсбро Гарет Саутгейт реагира на негативния резултат като пусна на мястото на Алвеш египетският нападател Мидо.

Мидо веднага раздвижи атаката на отбора и създаде няколко опасни положения пред вратата на гостите, но така и не успя да отбележи гол в мрежата на Кардиф.

Кардиф стана вторият отбор от Чемпиъншип, който се класира за полуфиналите на турнира, след като Барнзли детронира носителя на купата Челси с 1:0. Портсмут пък отстрани с гол от дузпа Манчестър Юнайтед и също се класира за следващата фаза.