Ръководството на третодивизонния Портсмут официално отрече да е пускало обява в сайт за работа с цел да привлече нов нападател.

Новината за любопитното обявление гръмна преди дни на Острова, когато в една от големите уебстраници в страната – Indeed.com – то беше забелязано. Вътре се посочваше, че става дума за „клуб, който доскоро е бил във Висшата лига” и сега се намира в Лига Едно. Обявената заплата пък беше между 50 и 75 хиляди паунда. Болтън Уондърърс, Блекпул и Портсмут пасват на съответното описание, а в последно време последните са били заринати от всевъзможни кандидатури.

Именно това провокира и реакцията на Помпи, откъдето обявиха: „Можем да потвърдим, че въпросната оферта не е била публикувана от нас. И докато сме на темата, молим ви да спрете всички директни съобщения до нас, с които ни молите за пробен период.”

Предложението за работа е било публикувано от DB Sports Agency, компания базирана в Уулвърхемптън. Засега в Англия все още очакват да видят дали някой тим ще си признае, че той е авторът.