Футболен клуб от третото ниво на английския футбол – Лига 1, използва един от големите уебсайтове за предлагане на работа в търсенето си на нападател. Твърди се, че клубът „наскоро” е играл във Висшата лига и предлага между 50 и 70 хиляди паунда на година като възнаграждение.

Условията за обявата пък са, че „деветката” трябва да има физическо присъствие и да може да задържа добре топката. Това значи, че един полуприличен нападател от „Неделната лига” на Острова може да се кандидатира.

Кандидатът обаче се изисква да има опит в Чемпиъншип и да има „приличен” голов рекорд на ниво Лига 1 или по-високо от Пауър лийг, като най-вече се иска да има и мачове от Висшата лига на Англия. Една година опит във футбола също е достатъчна, но желаещият трябва да има възможността да започне веднага работа в новия си клуб. Същевременно е нужно да има европейски паспорт или виза.

Агенцията, която търси играч – DB Sports, спомага за търсенето на нападателя, като само такива, които изпълняват критериите могат да продължат напред към заветната цел.

Клубът, който и да е той, не е първият, който използва тази агенция да намери играчи. По-рано през годината пък Стоук Сити търсеше цели трима футболисти през зимния трансферен пазар. Тимът търсеше централен защитник, крило и нападател, ала „грънчарите” изискваха задължителен опит в Чемпиъншип. Набързо информацията набра голяма популярност, а феновете смятам, че някой измежду Блекбърн и Портсмут имат желание да се подсилят в атака.

Друга опция за търсене на работа като футболист е LinkedIn. Там словенският Домжале взе испанския бек Алваро Браки, след като наставникът Лука Елснер го потърси, след като му трябваше човек, който да може да играе в схема 3-4-3.

Не губете надежда, може и да станете футболисти!