Съпругата на Гари Спийд е намерила тялото му в дома им в Уорингтън, разкриха от полицията. В деня на самоубийството на мениджъра на Уелс органите на реда не разкриха самоличността на човека, подал сигнала.

Инспектор Питър Лоулес от полицията в Чешър заяви, че следовател Никълъс Райнберг от отдел Тежки криминални престъпления е получил сигнал в седем часа в неделя сутринта от г-жа Луиз Спийд.

При огледа на местопрестъплението не са открити подозрителни доказателства, които да насочват към мнение за насилствена смърт на 42-годишния бивш полузащитник на Лийдс. Аутопсията е потвърдила първоначалното мнение, че причина за смъртта е обесването на играча.

След това следовател Райнберг заяви, че първите резултати от разследването на инцидента трябва да излязат на 30-и януари. Той призова медиите да уважат скръбта на семейството и да не притесняват близките на загиналия мениджър.

По-рано вчера по време на заседанието на Уелската национална асамблея депутатите почетоха паметта на треньора на националния отбор на страната с минута мълчание.