Пол Инс може да стане първият тъмнокож британски мениджър, водил клуб от Висшата лига, ако се съгласи да поеме вакантния пост в Блекбърн. Роувърс вече поиска официално от МК Донс да назове трансферната сума за своя треньор, както и за разрешение да стартира преговори с младия специалист.

Интересното обаче е, че Инс няма необходимия лиценз да води елитен отбор, и в момента посещава университета Ейбъристуит, за да получи разрешително за Уелс, а тепърва ще кандидатства и за Про-А. Блекбърн не се притеснява и дори треньорът да не получи лиценз, тъй като клубът е готов да представи на Асоциацията на мениджърите прецедентите с Гарет Саутгейт в Мидълсбро и Глен Рьодер в Нюкасъл, които също нямаха тапии.

Евентуалното назначение на Пол Инс в Блекбърн ще бъде сериозен отговор на критиките, че твърде малко тъмнокожи мениджъри получават шанс за изява в Премиършип. Досега само двама са получавали тази възможност – Рууд Гулит в Челси (1996-98) и Нюкасъл (1998-99) и Жан Тигана във Фулъм (2000-03), но и двамата са чужденци.

Целта на Блекбърн пък вероятно ще бъде изпълнена, и Инс ще се съгласи да наследи Марк Хюз на горещия стол, тъй като в МК Донс вече си търсят нов наставник. Роувърс е съгласен Пол Инс да пристигне на „Иууд Парк” заедно с асистента си Рей Матиас, с когото заедно постигнаха успехите на МК Донс.
Пол Инс започна треньорската си кариера в Макълсфийлд миналата година. Като играч той има 53 мача за Англия и два гола в периода 1993-2000 година. На клубно ниво той се е подвизавал в Уест Хем, Манчестър Юн, Интер, Ливърпул и Мидълсбро.