Асистент мениджърът на Тотнъм Густаво Пойет призна, че снощните проблеми на отбора срещу Славия Прага в турнира за Купата на УЕФА са причинени най-вече от факта, че играчите вече мислят за финала за Карлинг Къп, който е тази неделя.

„Шпорите” направиха 1:1 на свой терен срещу чешкия тим, но до последно трепериха да не се стигне до изтощителни продължения, след 2:1 в първия мач.

Пойет заяви, че Тотнъм определено не е бил на ниво: „Трудно е да се анализира такъв мач. Може би е някакво извинение, че след като вкарахме бързо гол, започнахме да мислим за неделя. Знам, че не изглежда много професионално, но е факт. Трябва да го забравим бързо, и наистина за започнем да мислим само за мача с Челси.”

Уругваецът оправда смените на някои ключови играчи, като Димитър Бербатов с думите: „Просто сметнахме, че тези, които остават на терена, са достатъчно добри да се справят.”

„Предпочитам вече да гледаме напред, както е по реда си: първо Челси, после ПСВ Айндховен,” добави треньорът и се пошегува с голмайстора Джейми О`Хара: „Смятах тайно да спечеля нещо от него, като заложа, че ще вкара в неделя, но той избърза.”

Засега нито Пойет, нито мениджъра Хуанде Рамос прави изказвания за вратаря Пол Робинсън. Вчера той пази много добре, но титулярното му място във финала все още е далеч от гарантирано. „Той се справи много добре, направи някои страхотни спасявания и до голяма степен ни класира напред. Дали ще стартира в неделя? Не знаем още,” каза Густаво Пойет.