Димитър Бербатов и неговият Тотнъм се класираха за осминафиналите на турнира за Купата на УЕФА, след като завършиха наравно 1:1 с тима на Славия Прага. В първия мач в Чехия възпитаниците на Хуанде Рамос победиха с 2:1. Българският национал бе на терена само през първата част като на почивката бе заменен от Роби Кийн.

 

Срещата на „Уайт Харт Лейн” започна по-най добрия начин за домакините, които се възползваха от териториалния си превес в началните минути и още в седмата минута успяха да поведат в резултата.

 

Бербатов получи топката пред наказателното поле, отклони я леко към връхлитащия Джейми О’Хара, който напредна и след силен шут прати топката в мрежата на гостите. При удара на полузащитника топката се отклони в крак на бранител и стана неспасяема за стража на Славия Ворел.

 

Голът окрили домакините, които продължиха да нападат и пропуснаха още няколко добри възможности. В 20-ата минута Том Хъдълстоун стреля силно, но Ворел бе на мястото си и успя да избие. В следващата атака Димитър Бербатов се размина на сантиметри с топката след удар на голмайстора О’Хара и пропусна да направи резултата 2:0. След половин час игра Дарън Бент също имаше шанс, но ударът му срещна напречната греда.

 

Първата интересна ситуация пред вратата на Пол Робинсън дойде едва в 33-ата минута, когато гостите получиха право да изпълнят фаул на границата на наказателното поле. Изстрелът на Черни обаче мина над напречната греда.

 

Второто полувреме започна по съвсем различен начин и още в самото му начало Славия успя да изравни резултата за 1:1. Матей Крайчик бе точен в 51-ата минута, което тотално скова домакините.

 

След попадението, гостите изцяло взеха инициативата в мача и пропуснаха няколко поредни положения. Робинсън, който в този мач бе предпочетен пред Радек Черни, се справи отлично и не позволи втори гол във вратата си, който щеше да доведе до продължения.

 

Няколко минути преди края на мача Дарън Бент можеше да донесе спокойствие на своите съотборници, но ударът му отново се отклони от напречната греда зад Ворел.

 

Така с общ резултат 3:2 Тотнъм се класира за осминафиналите на турнира където го очаква отборът на холяндския ПСВ. Футболистите на Айндховен се справиха с аутсайдера Хелзингбор.