Полузащитникът на Ювентус Пол Погба заяви, че сър Алекс Фъргюсън и завръщането на Пол Скоулс са причините да напусне Манчестър Юнайтед миналото лято.

„Не исках да подписвам договор, защото Фъргюсън не желаеше да ме пуска в игра. Дори когато нямаше полузащитници на разположение“, коментира Погба пред The Times.

„Той очевидно не мислеше, че заслужавам контракта, който исках. А и просто не ми даваше шанс, когато нямаше халфове. Нямах друг избор, освен да си тръгна“, добави Погба.

„Това си е решение на мениджъра. Не можех да направя нищо. Още повече ме изнервяше това, че на няколко пъти разговаряхме и той ми казваше, че малко ми остава, за да играя. Казах му, че „ако не съм на терена, няма как да добия опит и да видя какво липсва в играта ми. Взех участие в няколко мача за Купата, но сър Алекс така и не поиска да ми даде договор и просто ме оставиха да си вървя“, халфът.

Погба заяви, че парите никога не са били фактор за напускането му на „Олд Трафорд“. Последната капка обаче е било завръщането на Скоулс.

„Когато видях, че Скоулс се завръща, една част от мен се зарадва, защото той е легенда. Но знаех, че това е и моят край. Мениджърът бе решил, че Скоулс трябва да играе, а не аз. След това трябваше да напусна. Може би Фъргюсън сега съжалява. Но аз вече не мисля за Манчестър Юнайтед. Не съжалявам, че напуснах Манчестър. Изобщо дори“, завърши младата звезда на Ювентус.