Капитанът на Мидълсбро Емануел Погатец се извини за своето безумно влизане срещу Родриго Посебон в мача за Карлинг Къп между Манчестър Юнайтед и Боро.

Погатец бе изгонен, след като влезе изключително грубо с два крака в крака на младия футболист на „червените дяволи”, чиято контузия все още се изяснява.

Добрата новина е, че няма счупен крак, но коляното на футболиста е разбито. В началото Погатец бе недоволен от изгонването си, но в последствие прие, че е заслужавал червения картон.

„Първо, искам да кажа, че влязох в това единоборство, защото мислех, че мога да спечеля топката”, заяви австриецът пред официалния сайт на клуба.

„Сега въпреки това приемам, че съм подценил единоборството. Веднага след инцидента не мислех, че бях за червен картон, защото спечелих топката. Но сега след като успях да изгледам нарушението по телевизията, знам, че реферът бе прав да ме изгони”.

Погатец призна, че планира да говори с Посебон, за когото това бе първи мач като дебют за Юнайтед,

„Ще говоря с Родриго по телефона и ще му се извиня, че го нараних. Надявам се, че той ще се възстанови бързо и няма да бъде дълго извън игра”.