Починалият наскоро Джак Чарлтън бе почетен от британските и ирландските пощенски услуги за забележителната си кариера като играч и мениджър.

Централният защитник, който спечели Световното с Англия през 1966 преди да превърне Ирландия в сериозен отбор на международната сцена, достигайки четвъртфиналите начело на тима по време на Мондиал 1990, си отиде от този свят по-рано този месец на 85-годишна възраст. Погребението на легендата на английския футбол ще бъде във вторник, дни след като Лийдс Юнайтед, където той прекара цялата си състезателна кариера, се завърна във Висшата лига след 16-годишно чакане. През следващите три седмици, пощенските марки в Ирландия и Англия ще бъдат отбелязвани с футболна топка и думите „Джак Чарлтън, 1935-2020“.

„Джак Чарлтън винаги ще има специално място в сърцата и умовете на ирландците. Той даде на нашата нация много от най-щастливите ни и горди моменти. Джак беше най-добрият пример за култура, поделена на тези острови – че горд играч на Лийдс, голям английски футболен герой, може да се превърне в ирландска легенда. Точно заради това е безкрайно подходящо той да бъде обектът на първия съвместен пощенски печат между An Post и The Royal Mail“, каза главният изпълнителен директор на An Post Дейвид МакРедмънд. Стюарт Симпсън, колегата му в The Royal Mail, каза, че Чарлтън, който бе възнаграден с ирландско гражданство, е бил „футболен герой“ на двете страни от Ирландското море.