Президентът на УЕФА Мишел Платини смята, че Футболната Асоциация трябва да назначи англичанин за наследник на Стив МакЛарън в националния отбор.

ФА има списък от няколко чуждестранни имена срещу които Фабио Капело и Жозе Моуриньо. Платини обаче заяви: „Англия е толкова силна страна, че трябва да назначи англичанин.” Според боса на европейския футбол само така ще се съхрани идентичността на английската игра.

Един от проблемите на английския отбор според специалистите е големият брой чужденци, които играят във Висшата лига. Платини коментира: „Ако аз трябваше да избирам, щях да се спра на добър англичанин, на когото хората имат доверие, че ще успее да създаде добър отбор. Харесвам футбола, мачовете, феновете и страстта тук – но не и факта, че е твърде свободен пропуска на чужденци да играят в първенството. В Арсенал например няма нито английски футболисти, нито английски треньор, а скоро и президентът може да не е англичанин. Защо този клуб играе в Англия? Заради феновете, заради бизнеса, заради телевизиите, затова клубовете са такива. Но националният отбор е душата на футбола. Това е моята философия за съхранението на идентичността на клубовете и на страните,” завърши Платини.