Нападателят Клаудио Писаро обвини полузащитника на Рединг Калифа Сисе, че се е опитал да счупи крака му по време на нервния сблъсък между двата отбора на „Мадейски стейдиъм” в сряда.

Сисе бе изгонен от рефера Майк Дийн, след като стъпи на глезена на Писаро, при победата на Челси с 2:1. Перуанският голмайстор обаче е щастлив, че се е отървал от тежка контузия.

„Сисе бе ритна много силно и ако не си бях издърпал крака, той щеше да ми го счупи,” заяви Писаро. „Имах късмет, че бързо го дръпнах, но все още имам следа по крака си. Той ме поряза и това се видя и по чорапа ми.”

Мениджърът на Рединг Стив Копъл обвини Писаро, че се е хвърли театрално на земята, след сблъсъка. Писаро обаче отрече това и заяви, че очаква повече футбол от следващия съперник на Челси - Ливърпул.

„Не казвам, че Рединг са лош отбор, но те играят с дълги подавания и центрирания. Футболът в Англия е по-различен от този в Германия, топката тук стига по-бързо до нападателите. Няма много пасове в полузащитата, но е също толкова трудно, както бе в Германия. Интересно е, харесва ми,” заяви бившият нападател на Байерн Мюнхен.