Легендата на Арсенал Робер Пирес не скри своето възмущение от различните интерпретации на дузпата, която Лионел Меси и Луис Суарес изпълниха срещу Селта Виго. Странният им подход нямаше как да не върне лентата назад до мига, в който Пирес и Тиери Анри опитаха нещо подобно срещу Манчестър Сити през 2005 година.

В онзи мач Пирес опита да подаде към своя съотборник, ала изобщо не успя да ритне топката и последвалият шут на Анри доведе до непряк свободен удар за съперника.

Кристиано: Знам защо Меси би дузпата по такъв начин

„Още в мига, който видях дузпата на Меси и Суарес в неделя, знаех, че хорята ще се върнат към нашия провал с Анри. Аз нямам проблем с това. Опитахме се, аз оплесках нещата, получи се смешно и продължихме напред“, коментира французинът.

„Сега обаче, когато чета коментарите на Дани Милс, според който това е проява на неуважение, искам да изясня някои неща. Когато Меси и Суарес го опитват, това е магия. Когато обаче Анри и Пирес го пробват, си говорим за липса на уважение. В това няма никакъв смисъл.“

„За мое съжаление изобщо не мислех трезво в онзи момент. Сега се усмихвам, когато си мисля за това, но тогава спекох. Трябваше да търкулна топката към него и я пропуснах. Виждам нещата откъм смешната им страна. Но чак неуважение? В никакъв случай. Винаги съм уважавал всеки противник“, добави Пирес.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS